środa, 16 października 2013

Przepis na jesień.





Dynię lubię i to nawet bardzo.
A od kiedy poznałam TEN przepis, uwielbiam ją jeszcze bardziej:)
Także kupiłam, zupę zrobiłam, resztę zamroziłam:D
Zupa dyniowa to jedna z łatwiejszych potraw jakie można przyrządzić,
a w moim przypadku jest to niezwykle istotne.
Przyprawa curry, która została użyta w przepisie czyni ją najznakomitszą
zupą jaką jadłam:)
Spróbujcie koniecznie.
Tak naprawdę to dzięki Ani udało mi się odtworzyć zaginiony przepis.
Dziękuję raz jeszcze.

Mimo, że z Halloween mi nie po drodze więc dyńka została wykorzystana także
w celach tych mniej strasznych a czysto dekoracyjnych:)






12 komentarzy:

  1. no oki jutro dodam curry, bo reszta u mnie mniej więcej podobnie
    ale koniecznie śmietana a nie jogurt ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha :D
    curry nie dodawałam, ale za to masło już do zupy :-) i śmietane 30% ,,,

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zamiast masła i kremówki można dodać mleko kokosowe, jest o wiele bardziej aromatyczna

      Usuń
    2. z pewnością wypróbuję:)

      Usuń
  3. że mi nie przyszło do głowy zamrożenie gotowej już zupy

    OdpowiedzUsuń
  4. Też robię zupę krem z dyni. Tylko mam trochę inny przepis. A powiedz mi ile tego curry dałaś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. curry na "oko" :), po prostu dodać troszkę i spróbować, dodać troszkę i spróbować:)

      Usuń
    2. dzięki :) właśnie gotuję wywar warzywny i już kroję dynię :)
      Nie mogę się już doczekać kiedy będę ją jadła :D

      Usuń
  5. tozto oda do dyni:) piekny post, aj tez uwielbiam zupę krem dyniowy. fajnie, że kazdy zna swój indywidualny sposób:)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam krem z dyni
    z pewnością wypróbuje twój sposób bo ma do tej pory robiłam trochę inaczej

    OdpowiedzUsuń